maandag 31 maart 2008

LO 6, 7 & 8dag 74


"The highlight of my childhood was making my brother laugh so hard that food came out his nose."

Garrison Keillor

What makes you laugh so hard? What are some of your fondest childhood memories? Journal these memories

Lachen is iets wat ik goed kan! Om Tim bv als hij schaterend iets zit te kijken; je hoeft niet mee te kijken maar naar hem kijken laat je al smakelijk lachen. Ouderwets giechelen kan ik ook wel met een aantal vrienden, ik ben nl erg van de grapjes met taal(platte humor is aan mij niet zo erg besteed).Van hewt geschater van kleine kindjes moet ik ook lachen, ze kunnen er nog helemaal in opgaan!

Vroeger had ik thuis met mijn zusjes best wel veel plezier maar in mijn herinnering waren we wel al wat groter. Ik denk dat op jonge leeftijd het leeftijdsverschil nog heel duidelijk was :-) maar wij hebben wel slap van het lachen over de bank gehangen en dan elkaar aankijken en weer beginnen....

zondag 30 maart 2008

dag 73

"Beauty, truth, friendship, love, creation---these are the great values of life.

We can't prove them, or explain them

yet they are the most stable things in our lives."

Jesse Herman Holmes

What are your great values in life?

Vandaag veel visite gehad; mam en Fem om te scrappen en Pa om fotos van een camera te halen en R kwam met Tim mee en Marieke kwam nog even met de kleine prinses langs. Oma deed "handje klap" en Anouk vindt dat allemaal enighoe meer aandacht hoe harder ze lacht (ben allang blij dat ze weer opgeknapt is)

Waarden en normen het klinkt zo tuttig maar ja ze zijn nou eenmaal een belangrijk gegeven. Familie is uiteindelijk toch heel belangrijk voor mij evenals vriendschap, (als je net even in een dipje zit even een smsje dat er iets leuks voor je komt) Samen is ook zoiets; het is heerlijk om soms even alleen te zijn maar ik moet wel het gevoel hebben om op iemand te kunnen terugvallen door alle ervaringen op mijn werk heb ik gemerkt dat doen wat wat je belooft ook heel belangrijk is . En last but not least de liefde; onvoorwaardelijk liefde dat is pure brandstof om van te kunnen leven!

zaterdag 29 maart 2008

dag 72


"Don't ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive. And then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive."

Howard Thurman

What makes you come alive? Is it your work, your family, your hobby or just being here?

Vandaag op dit grietepetietje gepast, daar heb je best een kluifje aan , maar wel een lekker kluifje :-) We hebben samen wat huishoudelijke taakjes gedaan en 3 x naar de speelvelden geweest en dus van het zonnetje genoten. Lekkere cakejes gebakken en geknutselden veel gelachen, iets wat vierjarige nou eenmaal heel bijzonder kunen hehe

vrijdag 28 maart 2008

dag 71

“First thing every morning before you arise say out loud,
'I believe,' three times. ”

Norman Vincent Peale (1898-1993), author, preacher

What is your "mantra"? Start today, believing in you. Take time to write down your thoughts, and your beliefs. What is important to you? What do you "believe" in?

Today use this quote to concentrate on your journalling and take a self portrait.

hmmmm tja waar geloof ik in?...ik denk toch in samen. Alleen is maar alleen en samen sta je sterk twee weten meer dan een. maar ook goed voor elkaar zorgen. Ik geloof niet dat de mens op de wereld is gezet om alleen te zijn; vanaf de bevalling ben je al met twee dus laten we dat zo houden! tis in ieder geval veel gezelliger.

dag 70


"Balance"
Ik weet dat het voor mij een heel belangrijk begrip is en dat ik dat ook nog niet altijd kan toegeven maar ik ben absoluut op mijn best als ik goed voor mezelf zorg zoveel mogelijk stress uit mijn leven probeer weg te houden, regelmatig eet, leef, en beweeg! En ik vind het zelf eigenlijk maar het toppunt van truttig en saai maar echt als ik dit gewoon goed toepas, kan ik veel meer leuke dingen doen, voel ik me goed en kan ik een goede balans houden!

dag 69


"Comfort"

Afgelopen dagen behoorlijk ziek geweest. Hoge koorst gehad en een flinke keelontsteking en tot overmaat van ramp ook nog eens door mijn rug gegaan; ik had deze comfort van kussentjes wel even nodig om goed te liggen. het gaat weer wat beter en heb me ook weer lekker aangekleed(ben je meteen niet meer zo ziek).Gelukkig was m'n lief zo schattig om even vrijaf te nemen toen ik gister toch voor een belangrijk gesprek naar mijn werk moest en ik niet kon autorijden. Nu gewoon even bijtanken het weekend en dan ben ik er volgende week weer!

dinsdag 25 maart 2008

dag 68


"Patience"

ik ben helemaal klaar met de winter! ik hou niet van sneeuw en al helemaal niet van de gladheid die erbij hoort. Een van de nadelen van het hier wonen is nl dat ik wel MOET rijden met de gladheid want ik zal toch naar mijn werk moeten. Het was in mijn ogen gewoon een drama op de weg vanochtend en ik zal dus geduldig moeten wachten op het lente en zomerweer met mooie lange avonden en een zonnetje!

maandag 24 maart 2008

dag 67


"Sweet"


dit is zo'n lekker moppie en hij kan zo lief kijken ik kon het niet laten hehehe
edit ik ben nu weer " helemaal " bij van af post 54 dus als je het leuk vind kun je dat nog even terug lezen

dag 66


"Soft"

dit is het toppunt van zachtheid; een lekker knuffeltje op de stoel naast mij!
dit is Robbie!

dag 65


"Explore"

Af en toe word je moe van die katten maar tegelijkertijd is het grappig om te zien wat voor plekjes ze nu weer ontdekt hebben.

dag 64

"Shine"


Vandaag kreeg malief dit brommetje in ruil voor het aansluiten van het een en ander. Het was leuk om te zien toen hij hem aan de praat kreeg Hij weer eens lekker stond te "glimmen"

donderdag 20 maart 2008

dag 63


"One day at a time, this is enough. Live in the present and make it so beautiful that it will be worth remembering"

Ida Scott Taylor

Record with a photo the memory of one thing that bought Joy to your day. Journal why this memory was so precious.

Het paasontbijt was bij ons thuis.door alle toestanden op mijn werk duurde het even voor ik er zin in had maar uiteindelijk was de sfeer zo ontspannen en gezellig het was echt een feestje. ik had de tafel zelf best leuk aangekleed en niet teveel poespas maar gewoon wat tijd met elkaar, en zo hoort het ook!

dag 62"When you are a mother, you are never really alone in your thoughts. A mother always has to think twice, once for herself and once for her child."

Sophia Loren

mijn mama staat altijd voor haar klaar en is heel belangrijk voor mij.(punt)

Sinds ik op mezelf woon is het contact steeds inniger geworden en we delen veel samen We werken allebei in de gezondheidszorg, we freubelen graag we doen samen aan kalligrafie. Het is grappig om te zien dat mijn moeder met haar 3 dochters andere "dingen" doet alhoewel Fem en ik allebei scrappen en zij dat nu ook doet. En dat is goed zo. Mam ik hou van je!

dag 61


"March is the month of expectation"

Emily Dickinson

Lets start a new month full of good expectations, full of joy to continue with our 365 journey

Dit lekkere manneke is nu ruim 6 weken en is gewoon om op te vreten. Het is ook leuk om mensen te zien veranderen in ouders; mensen die ik ken vanaf mijn kinderjaren. Zij zijn nu zelf papa en mama geworden. Het ligt niet voor mij in het verschiet , maar ik heb wel deallerleukste rol die je je kunt bedenken; Suikertante!

dag 60


"Yesterday is HISTORY
Tomorrow is a MYSTERY
Today is a GIFT
That's why it's called the 'PRESENT' "

Unknown

Ik vind dit een prachtige Quote die ik eigenlijk wel als lijfspreuk zou willen. Het geeft voor mij aan dat je moet genieten van het nu.een beetje leren van je fouten, je nog niet teveel bezighouden met de toekomst maar vandaag pakken! en het lukt me vaak niet maar ik probeer het toch!

dag 59
"I am beginning to learn that it is the sweet, simple things of life which are the real ones after all."

Laura Ingalls Wilder

What simple thing in your life made your day just perfect?

Chiara kreeg een doosje waterverf voor haar verjaardag en vroeg of zij een
clowntje van mij mocht maken. Tuurlijk en na smeren met de rode verf en later ook nog wat andere kleurtjes moet iedereen toch toegeven dat ik er prahtig uitzag haha


dag 58


“Look at what you've got and make the best of it. It is better to light a candle than to curse the darkness.”

Proverb

Take time today to focus on what YOU have , and not what you don't have.

het lukt me steeds beter om te kijken wat ik heb ipv wat er nog zou moeten zijn. en da's vooral begonnen met de gratitudejournal van december. Er is veel om blij mee te zijn en jaloers zijn is nutteloos omdat je daardoor geen leuke signalen uitzendt en ik denk dat het gezegde wat je geeft, krijg je terug me steeds beter gaat passen!

Ik heb een hele leuke man en een fijn thuis en een super hobby en heel veel fijne vrienden ok mijn baas is nog niet je van het maar ik heb wel leuke collegas dus het komt goed!

dag 57


"Joy enters the room. It settles on the windowsill, waiting to see whether it will be welcome here."

Kim Chernin

dit kleine meisje is 4 geworden! en voor haar verjaardag is ze vreselijk verwend. Maar ze heeft vreselijk genoten en moest hard lachen zoals alleen 4 jarigen kunnen doen :-)

donderdag 13 maart 2008

dag 56


"Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is youer than you"

Dr Seuss

Ik ben wel blij dat ieder mens uniek is, ik bedoel stel je eens voor zeg 2 dezelfde T's ik moet er niet aan denken :-P

Maar jezelf zijn da's ook moeilijk vind ik , het lijkt zo simpel maar ondertussen...Nieuwe mensen leren kennen vind ik bijna een drama en dat zal meer komen omdat ik er bij voorbaat vanuit ga dat mensen alleen maar naar de buitenkant kijkenen niet op mijn inhoud letten en ik heb gewoon veel tijd nodig ommezelf te laten gaan en scherp van tong te durven zijn , kijk ik vind een heleboel en om dat allemaal te zeggen EN te verdedigen..... maar uiteindelijk, als het dan ook zover is dat ik helemaal Maaike ben nou berg je dan maar :-)

dag 55


Adopt the peace of nature"

Ralph Waldo Emerson


dinsdag 11 maart 2008

dag 54


"For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.”

Audrey Hepburn

pffft best wel een ingewikkelde; maar ook een hele mooie.en uiteindelijk besloten de foto van vorig weekend erbij te plaatsen met de meiden. ga weer even de achterstand inhalen want ik voel me beter dus dat gaat best wel lukken!


maandag 10 maart 2008

dag 53


"Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful"

William Morris

haha ik ben denk ik familie van de hamsters want ik heb nogal moeite om afstand te doen van dingen. Ik zie vaak nog wel een tweede leven voor dingen en en sommige zaken kleeft zoveel emotionele herinnering dus dat gooi je ook niet zomaar weg. Ik zal straks nog even een foto maken van iets waarvan de emowaarde hoger ligt dan de nuttige waarde :-)

het is een snoeppot die als 2e leven een bloempot is geworden

zondag 9 maart 2008

dag 52


"Fashions fade, style is eternal"

Yves Saint Laurent

ik heb niet zoveel met mode: kleding moet lekker zitten dus da's dan mijn stijl.Ik hou wel van shirts met liefste 3/4 mouwen en een mooi decollete (je hebt het niet voor niets :-) maar verder.....oke kleur is ook leuk maar streepjes ....mhaw redelijk kansloos...wel sinds 2 jaar weer spijkerbroeken...en schoeisel....waarom????ben een vrouw voor krokodillen en slippers. wel heb ik een tassentic dus met de aankleding zit het wel goed!

zaterdag 8 maart 2008

dag 51

"Be the change that you want to see in the world"
Mohandas Ghandi
ooooh wat zou ik dat graag willen, dus laat ik maar klein beginnen en da's goededag zeggen tegen mensen die ik tegenkom. Het is iets kleins maar mensen lijken er wel op te reageren.en het schept een vriendelijke sfeer!

vrijdag 7 maart 2008

dag 50


“For happiness is anyone and anything at all that's loved by you.”

Charlie Brown; Peanuts by Charles M. Schulz

Anouk vierde vandaag haar verjaardagen dat was gezellig druk. Tis een lief moppie die geniet van uitpakken en plakjes leverworst en slagroomtaart :-)

dag 49


"The Sound of Music"
heerlijke film en muziek! en dan vooral de sing-a-long rond de kerst haha maar zoals iedereen wel weet onderhand staat hier de muziek dagelijks aan. Zo gauw ik wakker ben gaat de muziek aan en in de auto lekker meegalmen met een cd

dag 48


"Edward Scissor Hands"

scharen heb ik veel: 3d en figuurscharen en nog heel veel gewone. Ook ligt er bijna overal een schaarmaar eigenlijk met scrappen ben ik van het snijden want het moet wel recht! maar wel het kleine werk; met de pinchetschaar of de 3d lekker prutsen :-)

woensdag 5 maart 2008

dag 47


"Chocolate"
iedereen is toch wel gek op chocolade zo ook ik :-) en dan zijn gewone bonbons met pralinevulling wel mijn favoriet (stam uit amsterdam) of zo'n doosje gylian zeebanket mmmm of hollandse chocolade op brood: hagelslag echt heerlijk en een grote verwennerij!

dinsdag 4 maart 2008

dag 46


"Its a Wonderful Life"
Over het geheel genomen wel, denk ik...maar als ik naar verschillende onderdelen kijk valt het niet altijd even positief uit. Maar zo'n gratitudejournal van dec was gewoon goed om te maken; het laat mezelf maar weer blijken dat het niet zo slecht is met me, als ik soms op de moeilijke momenten zelf wil geloven.

Donderdag wordt mijn nichtje alweer 1!!ik heb veel zin in haar feestje; nog even een mooi kado kopen en dan lekker taart eten!

maandag 3 maart 2008

dag 45


"Love Story"

Hey its Valentines Day! Journal about your love story , past , present, future!

tja als je iets achter loopt...Mijn lovestory; hij begint in het geheel niet romantisch. Tim en ik kende elkaar uit de supermarkt en vond hem superirritant maar langzaamaan heel stiekem ben ik em toch leuk gaan vinden. In september was er een weekend weg voor alle jongeren uit het dorp en mijn zus heeft mij gebracht anders had ik nooit gedurfd. Laat er in de bus nou nog net 1 plekje vrij zijn...... jaja. Ik heb me die avond heel veel moed ingedronken met safari-jus en uiteindelijk is er heftig gezoend en vanaf toen was het "aan" De relatie heeft uiteraard wat ups en downs meegemaakt. maar eerlijk is eerlijk het wordt steeds leuker!en in september zijn we 15 jaar samen dus ga maar eens stiekem een weekendje weg regelen.. sssst!


dag 44

"Hairspray"

So love this movie at the moment. Full of BIG hair, lots of singing and lots of dancing!

zingen is echt iets wat ik graag doe maar helaas geen idols voor mij want Gordon zou niet eens willen luisteren :-)maar in de auto laat ik me vrijuit gaan....

Dansen is me veel meer gegeven. Ik heb gedanst met stijldansen tot en met topklassen en heb helaas uit tijdgebrek gekozen om te stoppen en Tim vind het niks, maar zo gauw het op tv is zit ik voor de buis: heerlijk!

dag 43


"Breakfast at Tiffany's"

Inspiration could come from the beautiful Miss Audrey Hepburn; her fashion, poise and elegance. Try looking at the title; breakfast. Maybe the famous scenes of Audrey window shopping at Tiffanys will inspire your photograph today.

tja lastige invalshoek want ik heb echt niets maar dan ook niets met film! Dit in tegenstelling tot Tim die gek is op film kijken en dat vaak doet; alleen of met vrienden. Ik word gauw ongedurig en moet wat doen. Ook heb ik vaak plaatsvervangende schaamte voor de personen in de film of ik vind het te eng. Ik heb ooit jurrasic parc gezien; werkelijk waar niet geslapen van die stomme film!. wat ik nog wel leuk vind zijn de disney klassiekers en zelfs dan kan ik nog vreselijk schrikken maarheb een redelijke verzamling en kijk ze met vell plezier met kleine meisjes die hier op bezoek zijn.

zaterdag 1 maart 2008

dag 42


"Live a balance life. Learn some and think some, and draw and paint and sing and dance and play and work every day some."

Robert Fulghum

balans; zo moeilijk om te vinden en te houden.het is vaak alles of niets. en het is ook vaak iets waar ik over droom. Ik moet dan als een koorddanseres over het touw heen en als ik er bijna ben wordt ik gedwarsboomd door een grote woeste beer en val ik van het koord af ( maar vergeet je vooral niet voor te stellen hoe ik eruit zie in een roze tutu met een parasolletje :-)